René Boender

René Boender wist op zijn 5e jaar dat hij reclameman wilde worden. En werd het ook! In hart en nieren...

Maar ook marketeer en innovatie specialist. Hij begon zijn carrière als copywriter bij Hansnel en werd al snel 'ontdekt' door McCann-Erickson (1983), eerst als account director in Nederland voor klanten Esso, Black & Decker, Swatch en Levi's, en later als 'area manager Africa/Middle East' bij McCann in London/N.Y./Atlanta op accounts zoals Coca-Cola, Goodyear, Martini, Nestlé en Unilever. Werd in 1986 uitgeroepen tot 'rainmaker on Madison Avenue'! Een van de meest succesvolle new business directors ever! De wereld is zijn werkterrein (Orlando, NY, LA, Perth, Kaapstad, Milaan, Davos). Als brain-agent is hij betrokken bij de meest uiteenlopende projecten: van Apple tot Albron, Sara-Lee tot Philips, van film en tv tot entertainment parken. Maar ook lokaal is hij actief. René Boender volgt alles op de voet. En gelooft dat alles staat of valt met de kracht van communicatie. René Boender biedt een fontein van ideeën. In 1989 kwam hij weer terug naar Nederland als new business director en csd bij Mcann Amsterdam op Iglo/Ola, L'Oreal, Black & Decker, Isover, Hennes & Mauritz, Maar het internationale bleef kriebelen. Na weer vanuit Londen internationaal te gaan werken koos hij in 1991 om voor zichzelf te beginnen. Eerst als partner bij Catchline (1991-1993) maar helemaal los ging hij met BBCW/Y&R! Hans Anders, Maaslander Kaas, Wehkamp, KNGF, VSB, Super de Boer, Computrain... het bureau groeide en groeide en werd zelfs bureau van het jaar in het jaar 2000! (gezien door adverteerderogen). Ook de STER hoorde tot de klantenkring en vond met BBCW De Gouden Loekie uit. Nederlands beroemdste reclame prijs!

Titel Generatie Z: hoe denkt deze toekomstige generatie?

InhoudDe wereld verandert nu sneller dan ooit!
Dus zullen wij ook mee moeten veranderen...
Wij zitten middenin de vierde industriële revolutie!
En Generatie Z gaat daar heel anders mee om!
Of niet...Wat is waar? Wat is een fabeltje....
Hoe zij lezen, denken en doen gaan jullie zien en merken aan de hand van de keynote van René Boender. Auteur van de bestseller Cool is Hot. En natuurlijk Generatie Z!
Motiveren lukt niet meer, inspireren wel! Google even op René naam en je zal zien: dit wordt leerzaam en tegelijkertijd meer dan leuk!.