Programme Oculus

Pre Conference Day European Veterinary Conference, April 19th (and 20th) 2017, The Hague, The Netherlands.

Wednesday 19, April 2017 Thursday 20, April 2017

Wednesday 19, April 2017

scroll
Location Room 11
Stream (stream)
09.00-09.20 The Value of Practice Ownership; an Introduction
  Joop Loomans DVM, PhD (NL), Facilitator of this meeting
 
09.25-10.00 The Performance of Veterinary Practices in Europe
  Jan Vaarten DVM (NL)
 
15 minutes   Short Coffee Break
10.15-11.00 Increasing Practice Value & Monitoring Success
  Bob Magnus DVM, MBA (USA)
 
11.00-11.45 New Business Models in Human Healthcare
  Jaap Maljers DM, MBA (NL)
 
11.45-12.00 Short Questionnaire
90 minutes   Lunch break
Location Room 11
Stream (stream)
13:30-14:15 How Banks Value Entrepreneurial Veterinarians
  Pieter Steenhuizen (NL), Chris Zegers (NL)
 
14:15-15:00 Selling Your Practice to a Larger Organization
  Floor Stembert (NL)
 
15 minutes   Short Coffee Break
15:15-16:00 Developing Your Brand and Culture
  Mike Pownall DVM, MBA (Canada)
 
16:00-16:45 How to be Successful as an Independent Practice in a Changing Market
  Gerco Bosch DVM, PhD, MBA (NL), René van den Bos DVM (NL)
 
30 minutes   Panel discussion
17.15 Closure

Thursday 20, April 2017

scroll
Location Room 01/02
Stream (stream)
09.00-09.45 Introducing the Veterinary Business School
  Mike Pownall DVM, MBA (Canada), Joop Loomans DVM, PhD (NL)
 
30 minutes   Coffee Break/Exhibition
10.15-11.00 Creating and Maintaining the Right Team for Your Practice Culture
  Mike Pownall DVM, MBA (Canada), Joop Loomans DVM, PhD (NL)
 
10 minutes   Short Break
11.10-11.55 Creating and Maintaining the Right Team for Your Practice Culture
  Mike Pownall DVM, MBA (Canada), Joop Loomans DVM, PhD (NL)
 
95 minutes   Lunch Break/Exhibition
Location Room 01/02
Stream (stream)
13.30-14.15 How to be Successful as an Independent Practice in a Changing Market
  Pieter Steenhuizen (NL), Gerco Bosch DVM, PhD, MBA (NL), René van den Bos DVM (NL)
  Workshop by Van Lanschot and DigiRedo
 
10 minutes   Short Break
14.25-15.10 How to be Successful as an Independent Practice in a Changing Market
  Pieter Steenhuizen (NL), Gerco Bosch DVM, PhD, MBA (NL), René van den Bos DVM (NL)
  Workshop by Van Lanschot and DigiRedo
 
30 minutes   Coffee Break/Exhibition
15.40-16.25 Practice Valuation. A Deeper Discussion to Build Value
  Bob Magnus DVM, MBA (USA), Mike Pownall DVM, MBA (Canada)
 
10 minutes   Short Break
16.35-17.20 Practice Valuation. A Deeper Discussion to Build Value
  Bob Magnus DVM, MBA (USA), Mike Pownall DVM, MBA (Canada)
 
17.20-19.30   Drinks!
 
19.30-24.00   Party!