Ingrid Keur

Ingrid Keur is als dierenarts afgestudeerd in 2011 aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Gent.

Nadat ze is afgestudeerd, heeft ze een half jaar vrijwilligerswerk gedaan in een dierenasiel in New Delhi, India. Hier behandelde zij verschillende diersoorten, van groot tot klein, en zag zij verschillende aandoeningen en ziekten voorbij komen, waaronder rabiës bij de straathonden.

Terug in Nederland is Ingrid in 2012 gaan werken bij de Buitengrens Inspectie Post (BIP) op Schiphol, voor de afdeling import van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Er is veel internationaal verkeer van levende dieren en dierlijke producten en dit brengt ook risico’s met zich mee voor de dier- en volksgezondheid. Om zich meer in dit onderwerp te verdiepen is Ingrid in 2014 de postgraduate Master One Health gaan volgen aan de Universiteit van Edinburgh door middel van online distance learning.

Inmiddels werkt zij sinds juli 2015 bij het Incident- en Crisiscentrum van de NVWA. Dit team is verantwoordelijk voor de coördinatie van aangifteplichtige en meldingsplichtige dierziekten. Hier houdt zij zich vooral bezig met de zoönotische ziekten, zoals rabiës en psittacose. Sinds januari 2017 is zij tevens voor een dag in de week gedetacheerd bij het RIVM als Liaison Officer. Daarmee vormt zij, in het kader van de ‘One Health’ gedachte, een brug tussen het RIVM en NVWA.