Erik Weerts

Erik Anthonius Wilhelmus Siebertus Weerts werd op 30 juni 1983 geboren te Oeffelt (Noord-Brabant) en doorliep in de periode 1996-2001 het gymnasium op het Merletcollege te Cuijk.

Na het afronden van zijn studie Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht, differentiatierichting Landbouwhuisdieren, in september van 2009, begon hij in februari van 2010 zijn specialist-in-opleidingschap ‘Veterinaire Pathologie’ en behaalde in februari van 2014 na succesvolle deelname aan de specialistenexamens het diplomaatschap van het ‘European College of Veterinary Pathology’.

Thans werkt hij als veterinair patholoog aan een promotietraject rond de pathogenese van het infectieuze bronchitis virus bij de kip.

Naast op dit louter vakinhoudelijk vlak, doet Erik zich onder de veterinairen voornamelijk gelden bij muzikaal-veterinaire zaken met het Collegium Musicum Veterinarium 'Syrinx' (o.a. bij de veterinaire theatershow 'Grand Spectacle Coupé: Veterinair Cabaret in 3D' voor het 150-jarig bestaan van de KNMvD).

Sinds zijn specialist-in-opleidingschap verzorgt Erik een aantal keren per jaar demonstraties pathologie voor de NVWA / KNMvD GKZ (thans DIMEO), waarbij ook geregeld histomorfologische aspecten van de verschillende macroscopisch waargenomen afwijkingen aan bod komen. In zijn lezing voor de Voorjaarsdagen 2017 zal hij casus de revue laten passeren, ingezonden door dierenartsen van de NVWA vanuit verschillende Nederlandse slachthuizen, waarbij microscopisch onderzoek van grote waarde bleek.